Domotica

Domotica

Domotica maakt wonen en werken net een stukje comfortabeler. Maar zeker ook een stuk veiliger! Domotica omvat eigenlijk alles wat betreft de automatisering van elektrische apparaten in je woning of bedrijfspand. Een andere term voor domotica is daarom huisautomatisering. Want ook wanneer je zorgbehoevend wordt, kan domotica uitkomst bieden. Bij het aanleggen van domotica of huisautomatisering houden wij dan ook altijd rekening met de toekomst.

Voorbeelden van domotica:

Domotica kun je op verschillende manieren toepassen. Alle elektronische toepassingen in je woning of bedrijfspand kunnen we in één systeem integreren. Voorbeelden van domotica zijn:

  • Draadloos geschakelde verlichting
  • Alarminstallaties en camerasystemen
  • Op afstand bedienbare gordijnen
  • Geautomatiseerde zonwering
  • Toegangscontrole en automatische deuropeners
  • Geautomatiseerde nachtverlichting
  • Temperatuursensoren, bijvoorbeeld voor het in- of uitschakelen van een aircosysteem

   

Huisautomatisering voor de toekomst

Huisautomatisering wordt in de toekomst steeds belangrijker. Het is comfortabel, veilig, energiezuinig en kosteneffectief. Want stel, je gaat weg en vergeet het licht uit te doen. Met domotica gaat de verlichting automatisch uit en het gas wordt afgesloten. Staat het raam nog open? Dan blijft ook de verwarming uit. Andersom werkt huisautomatisering ook: je komt thuis en de alarminstallatie schakelt automatisch uit, de lampen gaan aan en de screens omhoog. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos.

KNX-systemen

Queens Airco & Elektrotechniek is specialist op het gebied van KNX-systemen (gebouwautomatiseersystemen). We bieden KNX-systemen aan en installeren deze we voor je. Voordat we dat doen bespreken we de mogelijkheden met je. Wil je het systeem bedienen met drukknoppen of centraal via een touchscreen of smartphone? Wil je verlichting automatisch laten dimmen? Moet het beveiligingssysteem op afstand aan- en uitgezet kunnen worden? Wil je het energieverbruik kunnen aflezen van een smartphone of tablet? Kortom, alles is op maat te realiseren.

Domotica laten installeren

Domotica laten installeren? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij realiseren zowel de montage als het programmeerwerk.