Airco lekt

Airco’s, luchtbehandeling en ventilatie

Wanneer je airco lekt, betekend dit dat hij niet meer optimaal functioneert. De eerste vraag die wij dan zullen stellen is: Is het filter schoon? Iedere airco heeft een binnenfilter. Deze moet voor het beste resultaat iedere drie maanden gecheckt worden. Vaak gebeurt dat niet, omdat de meeste mensen niet weten dat ze het filter regelmatig moeten controleren. Als het filter niet wordt onderhouden, is de kans groter dat de airco op den duur gaat lekken.

Onderhoud aan airco

Om een goede werking van je airco te kunnen garanderen, adviseren wij regelmatig onderhoud te plegen. Wist je dat fabrikanten onderhoud aan airco zelfs verplicht stellen voor behoud van de fabrieksgarantie? Wij voeren onderhoudswerkzaamheden aan airco’s uit tegen een gereduceerde prijs, volgens de geldende F-gassenreglementen. Dit voorkomt onder andere dat de airco lekt. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

De voordelen van een airco-onderhoudscontract:

  • Preventief onderhoud minimaliseert dure, onverwachte storingen.
  • Regelmatig onderhouden airco-installaties gaan langer mee.
  • Onderhoud van airco’s vindt plaats tegen een gereduceerd tarief.

Filter airco controleren

Het filter van de airco controleren is een van de belangrijkste zaken om te voorkomen dat een airco lekt. Laat je door ons een airco plaatsen, dan leggen we precies uit hoe de airco werkt, hoe je de airco kunt bedienen en hoe je onderhoud aan de airco pleegt. Ook vertellen we je hoe je het filter controleert. Zo proberen we de kans dat de airco gaat lekken tot een minimum te beperken. Het aircofilter controleren maakt deel uit van de instructies die we geven na installatie van de airco. We leggen je dan graag haarfijn uit hoe het moet.